Vrijwilligers geven taalles

woensdag, 27 maart, 2013 om 20:47

Advertentielijn OnsAlexander1Grote kans dat u op deze website terecht gekomen bent door het zien van deze foto in een advertentie in de Havenloods of in een abri. Maar wat doet Nel nu precies voor vrijwilligerswerk?

Nel geeft dinsdagochtend van 9 tot 11 taalles in het Lage Land. Een groep vrouwen komt daar bij elkaar om onder leiding van enkele vrijwilligers te oefenen met de Nederlandse taal. Deze cursus, ‘Begrijpt u mij’ genoemd, is bedoeld voor anderstalige vrouwen die graag hun spreekvaardigheid willen verbeteren. In elke bijeenkomst wordt naast het spreken ook geoefend met grammatica en spelling, zoveel mogelijk op het eigen niveau van de deelnemers. Vooral praktische situaties, zoals artsenbezoek of boodschappen doen, zijn een geliefd gespreksonderwerp. In de groep zitten vrouwen van over de gehele wereld, waaronder Iran, Somalië, Colombia, China en Turkije.

Voor Nel levert dit vrijwilligerswerk veel voldoening op, omdat het anderen verder helpt in onze ingewikkelde maatschappij. Interesse om net als Nel taal-vrijwilliger te worden? Neem dan contact op met Suzanne Vonk van Buurtwerk. Tel.010-4553799.

Reageer