Spiksplinternieuwe bus voor de Burcht

vrijdag, 25 januari, 2013 om 20:53

Burchtbus2

Ze hadden er allemaal lang voor gespaard, er veel over gesproken, vaak over gedroomd en zich er erg op verheugd.  De mensen van de Burcht zijn erg trots dat ze hem nu hebben. Een eigen spiksplinternieuwe Burchtbus!

Op donderdag 24 januari 2013 werd de bus onder toeziend oog van cliënten, medewerkers en pers feestelijk onthuld. Een cliënt van de afdeling dagbehandeling knipte het rode lint in de bus door, waarmee de bus officieel in gebruik werd genomen. Als eerste mocht zij de bus betreden en bezichtigen. Daarna werd de nieuwe aanwinst bewonderd door de andere aanwezigen. “Mooi  en heel ruim en hij ruikt nog zo lekker nieuw” vond één van de cliënten.

De Burchtbus gaat cliënten van de dagbehandeling 6 dagen per week thuis ophalen en weer naar huis terug brengen. Ook gaat de bus cliënten van het verpleeghuis naar het vakantieadres brengen en zal deze worden ingezet voor ziekenhuisbezoek. Verder krijgt de bus nadrukkelijk ook een functie voor de hele wijk;  wijkbewoners die willen deelnemen aan activiteiten in De Burcht maar geen eigen vervoer hebben kunnen in de toekomst worden opgehaald met de bus. Er moet dan contact worden opgenomen met de wijkbus Alexander.

Dit alles gebeurd in samenwerking met de wijkbus Alexander, die de vrijwillige chauffeurs levert. Om in de toekomst nog meer service te kunnen leveren aan zowel cliënten van de Burcht als aan wijkbewoners is De Burcht nog op zoek naar vrijwilligers om op de bus te rijden. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer service ouderen aangeboden kan worden.

burchtbus3annekeZou u het leuk vinden om een ochtend of middag in de week op de bus te rijden? We zijn op zoek naar mensen die zich langere tijd willen binden aan deze functie. Een rijbewijs is natuurlijk een vereiste, maar u krijgt een speciale scholing aangeboden om op de bus te rijden.  Heeft u geduld, vindt u het prettig om met oudere mensen te werken, spreekt u goed Nederlands, biedt u de ondersteunende arm aan iemand die slecht ter been? Misschien is dit dan iets voor u!  Als u vrijblijvend meer wilt weten over dit vrijwilligerswerk, dan kunt u contact opnemen met Belinda Schouten, vrijwilligerscoördinator, tel. 010-2073535.

Tekst gebaseerd op persbericht de Burcht.

Foto’s: Anneke Muilenburg (Ons Alexander)

Reageer