Opzoomercampagne 2013 van start

woensdag, 27 maart, 2013 om 09:44

js bomenplantdagRotterdam telt honderden straten waar bewoners op eigen kracht zorgen voor een leefbare straat of buurt. Dat noemen we Opzoomeren! Rotterdammers die dit jaar met de buren hun woonomgeving schoner, groener, (kind)vriendelijker of socialer willen maken, kunnen een bijdrage van maximaal 175 euro krijgen en gratis een keetje lenen met alles voor een speelmiddag, terras, straatdiner of klusdag.

Voorleesweek (12 tot 19 juni)

Wie een extra stapje wil zetten voor de buurt, kan meedoen aan de voorleesweek (van 12 tot 19 juni). Vorig jaar deden 350 straten en groepen mee aan de voorleesweek en velen lazen daarna vaker voor aan de buurtkinderen. Leuk om te doen en zeer belangrijk voor de taalontwikkeling! Opzoomer Mee helpt met een voorleesbox (raamposters, boekenbon kinderboek, voorbeelden, tips en verdere faciliteiten als je vaker voorleest).

Help de buren met Nederlands

Tientallen Rotterdamse straten hebben in 2012 conversatiegroepjes op poten gezet om buren te helpen beter Nederlands te spreken. Ook dit jaar biedt Opzoomer Mee de helpende hand als je zo’n conversatiegroepje in je straat wilt starten.

Meer informatie:

Opzoomer Mee
Schiedamsedijk 55a
Telefoon: (010) 213 10 55
www.opzoomermee.nl

Foto: Boomplantdag Jan Sluijterstraat (Nesselande), maart 2013.

Reageer