Opsteker voor Werkgroep Voor Mekaar

dinsdag, 19 januari, 2016 om 15:26

ChequePrins Alexander is een groot gebied. Met bijna 95.000 inwoners vertaalt elk procentje “van het aantal inwoners” zich meteen in bijna 1000 mensen. En ook al is het percentage “ergens van” in ons gebied relatief laag, in Prins Alexander gaat het dan toch elke keer weer om een groot aantal mensen of huishoudens.

Dus, ook al is de armoede in Prins Alexander procentueel gezien niet zo hoog – we zitten in de middenmoot -, het gaat wel om een groot aantal huishoudens en mensen in ons gebied. En dat merken ze duidelijk bij het Armoedeplatform Prins Alexander, waarin naast de beide uitdeelpunten van de voedselbank ook een heleboel andere organisaties zitten die helpen bij het bestrijden van de gevolgen van armoede. Die hebben het allemaal druk zat.

Hoewel wel eens anders wordt gedacht zijn de uitdeelpunten van de voedselbank niet het einde van de ‘armoede-keten’. Er zijn mensen die niet in aanmerking komen voor de voedselbank, maar toch in armoede leven. Voor hen is er dan nog de hulp van de Werkgroep Zonder Naam (Zevenkamp, Ommoord en Nesselande) en de Werkgroep Voor Mekaar (de andere delen van Prins Alexander). Deze organisaties verstrekken noodhulp-pakketten als je nog niet of niet meer bij de voedselbank terecht kunt.

Wat is het dan leuk om te merken dat een prijswinnares van de LeeftSamen posteractie haar prijs doneert aan een armoede-inititaief. Een cheque van €50 van de Winkeliersvereniging Prinsenland werd in haar naam in ontvangst genomen door de arrangeur (links op de foto). De cheque (en natuurlijk het bedrag) zal worden overgedragen aan de Werkgroep Voor Mekaar en ongetwijfeld gebruikt worden om de gevolgen van armoede in Prins Alexander wat te verzachten.

Één reactie op “Opsteker voor Werkgroep Voor Mekaar”

  1. Goed artikel, ik ken een paar mensen die hier goed gebruik van zouden kunnen maken.. Ik hou jullie website in de gaten :)


Reageer