Harma stelt zich voor!

donderdag, 5 juni, 2014 om 23:23

Handtekening pinterestHallo allemaal, ik zal me even voorstellen: Ik ben Harma, geboren op Rotterdam-Zuid, mijn jeugd doorgebracht in andere delen van Rotterdam en na een  jaar of tien sinds begin 2013 weer terug op Rotterdamse bodem! Ik weet niet beter dan dat ik altijd bezig ben geweest om andere mensen te helpen. Op school was ik bloedfanatiek om de meeste sponsoren binnen te halen bij sponsorlopen of om zoveel mogelijk kinderpostzegels te verkopen. We ondersteunden met onze klas een kindje via Foster Parents Plan. Ik heb verder  jarenlang oudere mensen geholpen met boodschappen doen, kinderdisco’s gedraaid op Zuid, bij de Kindertelefoon gewerkt en nu hoop ik via mijn interesse voor wat mensen beweegt en mijn passie om te schrijven een nieuw vrijwillig hoofdstuk toe te voegen, want…

Vanaf vandaag ben ik jullie nieuwe blogger om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Ons Alexander in het zonnetje te zetten!
Wat beweegt mensen om vrijwilligerswerk te gaan doen? Wat drijft mensen er toe om zelf een stichting op te starten?
Wat zijn de leuke en minder leuke momenten? Wat brengt het vrijwilligerswerk meer dan een “normale” betaalde baan?
Een greep uit de vragen die ik de komende tijd zal stellen en ik ben ontzettend benieuwd naar jullie antwoorden!

Voor mij is het iets natuurlijks, ik hoef er niet over na te denken: als iemand mij om hulp vraagt, sta ik bij wijze van al met mijn jas aan. Een ander helpen zonder er voor betaald te worden, het klinkt bijna ironisch in onze huidige maatschappij, maar gelukkig zijn er ontzettend veel mensen die dat wel (dagelijks) doen. In deze tijden waarin veel voorzieningen gekort zo niet zelfs wegbezuinigd worden, vervullen de vrijwilligers een steeds grotere rol. Sportverenigingen, ouderenzorg, kerken, bibliotheken, buurtverenigingen, hobbyclubs: allemaal kunnen ze alleen blijven bestaan bij de gratie van al die vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om de voorzieningen in stand te houden.

Kiezen voor vrijwilligerswerk is een keuze vanuit het hart!

Laten we trots zijn op wat al die mensen dagelijks aan werk verzetten, we staan er, ik ook, te weinig bij stil wat het zou betekenen als al die mensen weg zouden vallen…

Iets doen voor ander, het kan al zo simpel door iemand een glimlach te geven: lach de volgende keer eens over straat naar een vreemde en zie wat dat oplevert, ik hoor het graag van u!

Tot blogs ;-)

Reageer